Onderstaande brouwers waren aanwezig op 5 November 2022

Volg ons op Facebook  om niks te missen van ons festival in 2023

Brouwerij de Gieterij

We trappen af met Brouwerij De Gieterij uit Aarle Rixtel! Ooit begonnen met zijn ‘Brouwmaat’ in het monumentale pand van de Koninklijke klokkengieterij in Ale. Tegenwoordig roeren Frans en zijn vrouw Ria samen in de ketels van de brouwerij in hun nieuwe pand aan de Bosscheweg! Wij kennen hun bieren al vanaf dag 1 en vonden het wel eens tijd ze te laten tappen op Markthopper. Je kan al een keer voorproeven in hun gezellige proeflokaal als je niet zo lang kan wachten 😉 .

Vicaris

Amai zeg! Vicaris Bier van Brouwerij Dilewyns is de 2e brouwer in onze line-up. Deze authentieke familiebrouwerij uit Dendermonde 🇧🇪 brouwt op de klassieke en eerlijke wijze! Géén filtering, pasteurisatie of centrifuge komt hier aan te pas. Alle natuurlijke (en gezonde) elementen blijven zo bewaart in hun bieren en dat proef je zeker en vast! Wij hebben er wel goesting in! 

Lux Brewery

Lux is de eenheid van verlichtingssterkte! Het is ook de naam van de volgende brouwer! Lux Brewery komt uit de Brabantse lichtstad Eindhoven… Toeval? Zou kunnen! Misschien brouwt Martijn gewoon heel graag Luxe bieren? Of zijn de bieren zo verwarmend dat hij ze naar de Keltische god Luxovius vernoemd heeft “hij van de warmte”… Weet je wat? Vraag het hem zelf maar 5 november!

Mederij Marcus

Proosten als een Viking? Dat kan 5 november mede dankzij Mederij Marcus🐝! In de Noorse mythologie is Mede de godendrank die bij Odin kennis en wijsheid doet opborrelen. Zijn geest gist erdoor en begint te werken. Maar dat is eigenlijk bij-zaak want het is vooral heel lekker! Marcus heeft het getroffen met zijn schoonmoeder en brouwt daarom samen met haar ook hele gave honingbieren van hun eigen bijenvolk. We zijn erg benieuwd naar deze ‘vreemde eend in de bij(t)’!

KraftBier

Ken je het craftbeer van KraftBier uit Tilburg? Gewoon ‘lekker op zijn Brabants’ weten zij voor iedere gelegenheid wel een reden te vinden om er eentje in stijl te drinken! Hun bieren met namen als SCHÔON MÈDJE, WITTE GIJ’T of GRÔOTE KWÈÈK verstaan wij als Helmonders prima! Dus kom 5 november ‘un lekker glèske vatten’ bij ‘duizendpoot’ Sietske die hun lekkerste bieren voor je tapt! Kraftbier… voor ieder moment!

100 Watt Brewery

Nee dit is geen spin-off van Game of Thrones! Dit is brouw-opperhoofd en creatieve geest Rob van 100 Watt Brewery die zit te genieten in zijn Throne Of Beers! Samen met zijn brouwteam weet ie iedere keer weer verassend lekkere bieren uit de tanks van hun stadsbrouwerij in Eindhoven te laten stromen! Héél erg benieuwd wat ze voor mooi spul gaan meenemen naar Helmond 5 November! 

Stanislaus Brewskovitsch

Stanislaus Brewskovitch Klinkt behoorlijk internationaal! En dat is deze brouwerij uit het verre oosten (Enschede) natuurlijk ook! Met een oprichter met Chinese voorouders, een Surinaamse vader, moeder uit de Achterhoek (en iets met een Poolse Heilige) moet het wel een naam met culturele allure opleveren. Als je dan tussen de nuchtere pils-drinkende Tukkers Craft beer durft te gaan brouwen en festivals organiseert waarmee je Overijsel op de (bier)kaart zet, dan doe je zeker iets goed! Inmiddels heb je 4 handen nodig om alle onderscheidingen te tellen. Met alleen al 4 medailles op de Dutch Beer Challenge 2022 en een 4.6 waardering op 1000 reviews van Google, maakt deze topper de Markthopper line up van dit jaar helemaal compleet